"Νώεεε τι θα φάμε σήμερα;;" (Part 1)

24.4.13
Ένα από τα βασικότερα προβλήματα του φοιτητή, είναι το θέμα του φαγητού, "να μαγειρέψω ή να φάω απ' έξω;" (πάντα, νικάει η δεύτερη σκέψη..).  
Εδώ όμως θα βρεις 5 εύκολα φαγητά: 

  •  Μακαρόνια στο φούρνο :    

   Βάζουμε σε ένα ταψί χλιαρό νερό και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια,  κόκκινη σάλτσα, πιπέρι, αλάτι (ή έναν κύβο) και δάφνη. Το αφήνουμε μέχρι να ρουφήξει το ζουμί και να πάρει χρώματάκι.

*Μπορείς να βάλεις και ότι άλλο υλικό θέλεις (Κασέρι, λουκάνικα κτλ




  •  Αρακάς:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και ένα κρεμμύδι, αφού τσιγαριστεί ρίχνουμε κόκκινη σάλτσα, τον αρακά, πιπέρι, αλάτι (ή κύβο) και νερό για να μισοσκεπαστούν. 


*Μπορείς να βάλεις και κομμένο λουκάνικο στο τέλος!
*Τα λαχανικά  καλό είναι, να μην τα βράζουμε πολύ!


  • Χορτόσουπα:
Σε αλατισμένο νερό, ρίχνουμε: 2 καρότα, Σέλινο (ή μαϊντανό), 2 πατάτες, χυμό από 2 λεμόνια, κριθαράκι και λάδι.  Το αφήνουμε για 15 λεπτά και το ανακατεύουμε συχνά.


*Μπορείς να λιώσεις μια πατάτα και να την ανακατέψεις στη σούπα! 


  • Γιαχνί (ή πατάτες μπλουμ!): 
Ρίχνουμε λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τις πατάτες (κομματάκια) τις σοτάρουμε και ρίχνουμε νερό (για να μισοσκεπαστούν), 1κ σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, 2κ ρίγανη, δάφνη και το αφήνουμε να βράσει. 


  • Καιιι το καλύτερο... Κόρες με κεφτεδάκια! 

Ρίχνουμε το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε 1κ. γλυκού ζάχαρη, 2 κούπες χυλοπίτες, νερό (για να μισοσκεπαστούν), 1κ. κόκκινη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, 1 δάφνη και τα αφήνουμε να βράσει για 30λεπτά. 

Έπειτα, τα ρίχνουμε στο ταψί με τα κεφτεδάκια, στους 220 βαθμούς, για 40-45λεπτά!


Καλή Όρεξη! 




1 σχόλιο:

  1. Μιαμ μιαμ!!! Τι μας έκανες τώρα με τις χυλοπίτες και τα κεφτεδάκια στο φούρνο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή