Φοιτητής στα Γιάννενα...(;)

11.4.13
Καθώς πλησιάζουν οι πανελλήνιες, ακούω από πολλούς φίλους μου που δίνουν, " Θεσσαλονίκη να ναι και ότι να ναι!". Ήρθε όμως η απάντηση- επανάσταση. Μελλοντικέ φοιτητή και φοιτήτρια, παρακάτω θα διαβάσεις τους μύθους της φοιτητικής ζωής, τα συν και τα πλην της φοιτητικής ζωής στα Γιάννενα!   

Μύθοι:


1.  Η πιο κλισέ ατάκα. "Όπου και να περάσεις θα βρεις παρέες και τρόπους διασκέδασης!" 
Δεν ισχύει καθόλου, σίγουρα όπου και να είσαι θα κάνεις παρέες, θα βγαίνεις κτλ αλλά αν είσαι κανένας με πιο extreme ακούσματα, κομματάκι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις. 
2. "Κράτα τη σχολή και βλέπουμε"
Οχι, όχι, όχι! Κατά τη γνώμη μου καλύτερα να ξαναδώσεις πανελλήνιες για να περάσεις σε κάποια σχολή που σ΄ αρέσει και έχεις ιδέα, παρά να περάσεις κάπου που θα έχει  άγνωστο (για σένα) αντικείμενο, δηλαδή μην δηλώσεις πληροφορική και δεν έχεις ιδέα τι είναι το "copy"- "paste" ή να περάσεις από θεωρητική σε μια σχολή που έχει χημεία, μαθηματικά, βιολογία κτλ.
3. "Θα κοιμάσαι μέχρι το μεσημέρι"
Μην πέσεις σ αυτή την παγίδα! Τουλάχιστον τον πρώτο καιρό τα μαθήματα είναι  νωρίς ΤΟ ΠΡΩΙ. (Βέβαια είναι ανάλογα τη σχολή αλλά ΕΣΥ σίγουρα θα ανήκεις  στη σχολή που βάζει εργαστήριο 8:30 πμ) 
4. "Δεν θα διαβάζεις" ή "Έλα μωρέ θα διαβάζεις μόνο πριν την εξεταστική" 
Εν μέρη είναι αλήθεια, θα διαβάζεις πριν την εξεταστική αλλά το πόσο διάβασμα έχεις δεν το αναφέρει κανένας! Επίσης, κατά τη διάρκεια του εξαμήνου θα πρέπει να κάνεις εργασίες που απαιτεί διάβασμα! Ακόμα, σε πολλές σχολές πρέπει να έχεις συνέχεια μια επαφή με το μάθημα, για να μην χαθείς! 


Αλλά θα δικαιωθείς με άλλα πράγματα:
  • Θα γνωρίσεις νέους ανθρώπους με νέα ενδιαφέροντα.
  • Θα έχεις ελεύθερο χρόνο να μάθεις μια γλώσσα, χορό, φτιάξεις μια μπάντα.
  • Θα πηγαίνεις εκδρομές με την παρέα σου.
  • Βγες οτι ώρα θες και γύρνα ότι ώρα θες ("Οχι εγώ μαμα, οι άλλοι...") .
  • Μαζευτείτε όλοι σε ένα σπίτι για ταινία και μείνε  εκεί  το βράδυ.
  • Θα μπορείς να πας σε συναυλίες/φεστιβάλ κτλ.
Και άλλα πάρα πολλά! 


Ειδικότερα, "to be or not to be φοιτητής στα Γιάννενα;" 

Τα θετικά:
  1. Έχει φοιτητόκοσμο (20.000+).
  2. Έχει μαγαζιά κάθε μουσικού είδους.
  3. Δεν χρειάζεσαι πολλά αστικά πέρα από το ΤΕΙ και το πανεπιστήμιο (Εκτός αν μένεις εκτός πόλης).
  4. Διοργανώνονται κατα καιρούς πολλές (καλές) συναυλίες.
  5. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη, ειδικά την Άνοιξη και μετά που ανοίγει ο καιρός, έχει πολλά μέρη όπως: Κάστρο, λίμνη, θεατράκι, το νησάκι,  Δωδώνης, πλατεία πάργης, ναυτάκια, Νομαρχεία κα (παρακάτω θα δεις αναλυτικότερα) .
  6. Το κορίτσι θέλει θάλασσα; Πετάξου δίπλα στην Ηγουμενίτσα, Πάργα (Κέρκυρα αν βαστάς) .
  7. Πολλές μπυραρίες, τσιπουράδικα και φαγάδικα .
  8. Φυσικά και για τους αθλητικούς τύπους έχουμε τους ανάλογους συλλόγους! 


"Ηρθα, τώρα που βγαίνουμε;" 
Έχεις πολλές επιλογές ανάλογα με τα γούστα! 

O Metalας: Έχω καλά νέα σύντροφε μεταλά, είσαι με μια πόλη με μεταλόκοσμο!
Έχεις τρία σίγουρα (-γνωστά) ροκάδικα όπως:  το Indian και το Rock Bass επίσης  κάθε μήνα σίγουρα θα έχεις να πας σε ένα καλό live για να τα σπάσεις βρε αδερφέ! 
Κατα τη διάρκεια ανακαλύπτεις και άλλα μαγαζιά του είδους σου! 

Ο Clubας/ Μπουζουκας: Και για σένα έχω καλά νεα,  το "Stone" βρίσκετε εκεί για σας, όπως επίσης το "Μαύρο Πρόβατο"  (Για πιο χαβαλέ-χύμα κατάσταση), επίσης το "Loud" και δεν συμμαζεύεται...

Ο trendy : Για σένα φτιάχτηκε η Δωδώνης παιδί μου, εκεί είναι ο παράδεισος σου! Θες Au Bar? La suite? Βέβαια τα κακά νέα είναι οτι το καλοκαίρι κλείνουν, αλλά δεν πειράζει θα συνεχίσεις το γλέντι στην λίμνη (βλέπε rasim).

Ο Κρασοπατέρας:  Εδώ δεν έχω να πω και πολλά, κάθε 20 βήματα τσουπ και ένα τσιπουράδικο, διασκορπισμένα σε όλη τη πόλη! 

Ο χύμα: Τέσσερις  λέξεις θα σου πω γιε μου και να τις θυμάσαι καλά  "Κάλλαρη", "Κάστρο", "Πλατεία Παργης" και "Νομαρχεία" . 

Ο Σινεφίλ: Φίλε μου, στα Γιάννενα έχουμε ΚΑΙ Odeon αλλά συχνά η κινηματογραφική λέσχη του πανεπιστημίου, διοργανώνει κινηματογραφικές βραδιές.

Επίσης θα βρεις πολλά χαλαρά μπαράκια όπως το Blue Gin, το Beatnik's κα. 
Τέλος έχει υπέροχα αξιοθέατα, μουσεία κτλ

"Μόνο καλά έχουν αυτά τα Γιάννενα;;" 

Οχι, δεν είμαι πληρωμένη για να λέω καλά πράγματα. Τα κακά νέα για σένα είναι τα εξής: 

  • Καιρός: Ο καιρός στα Γιάννενα βασανίζεται άσχημα, θα σου πω μια μικρή ιστορία για να καταλάβεις! Ήμουν για καφέ με έναν φίλο μου και άρχισε να βρέχει(οκ στα Γιάννενα είσαι), μετά απο 2 λεπτά αρχίζει να χιονίζει (τρέχουν όλοι στο τζάμι με ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά)  και μετά από λίγο... λιακάδα! Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε 20 λεπτά! 
  • Η αγορά είναι ακριβή(φαγάδικα, ποτό, σπίτι κτλ), βέβαια τα καλά νέα είναι οτι έχει και φθηνά μαγαζιά (για ρούχα) όπως H&M, P&B κ.α αλλά θέλει λίγο ψάξιμο 
  • Οι δρόμοι, θυμάμαι μια φορά είπα σε έναν φίλο μου Γιαννιώτη, "Οι δρόμοι είναι πολύ παράξενοι λες και  ο καθένας αποφάσισε, μόνος του που θα χτίσει" και η απάντηση του ήταν "Ετσι είναι!". Με λίγα λόγια φοιτητή μου, θα κάνεις μια γάμπα- Stallone εδώ, από τις ανηφόρες!   Κάποτε είχα διαβάσει ότι, έχει υπολογιστεί πως όσα βήματα κάνει κατά μέσο όρο ένας φοιτητής στα Γιαννενα σε τέσσερα χρόνια, ισούται με την απόσταση από τη γη μέχρι τη σελήνη, 3 φορές! 

Αν σκέφτεσαι να δηλώσεις Γιάννενα καν' το και δεν θα χάσεις! 











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου