Οργάνωση ντουλάπας.

9.5.13
Μια αρχαία, κινέζικη παροιμία λέει "Δείξε μου την ντουλάπα σου, να σου πω ποιος είσαι!". Ήρθε ο καιρός λοιπόν να γίνει η αλλαγή σκοπιάς μεταξύ ρούχων, χειμωνιάτικων και καλοκαιρινών. 
Η οργάνωση των δωματίων βοηθάει στην μείωση του άγχους, όπως επίσης και η  καλή οργάνωση ντουλάπας, αφού έχουμε ευκολότερη πρόσβαση στα ρούχα μας! 

Λάβετε θέσεις... ξεκινάμε: 


1. Κάντε μία εκκαθάριση των ρούχων και των παπουτσιών που έχετε να φορέσετε πάνω από έναν χρόνο ή αυτών που δεν σας κάνουν πλέον.
2. Βάλτε ταμπέλες στα κουτιά των παπουτσιών σας ή προτιμήστε τα ειδικά διαφανή κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών για αναγνωρίζετε τα ζευγάρια πιο εύκολα.
3. Αγοράστε κουτιά αποθήκευσης, πριν προμηθευτείτε τα απαραίτητα κουτιά για την οργάνωση της ντουλάπας, μετρήστε σωστά τις διαστάσεις της και φροντίστε να εκμεταλλευτείτε κάθε γωνιά του εσωτερικού της.
4. Επιλέξτε τις σωστές κρεμάστρες, ανάλογα με τα ρούχα σας. Για τα ευαίσθητα υφάσματα επιλέξτε κρεμάστρες υφασμάτινες, πλαστικές για τα πουκάμισα και ξύλινες για τα κοστούμια, αφού βοηθούν το ρούχο να διατηρήσει καλύτερα το σχήμα του. Αποφύγετε τις συρμάτινες και τις πλαστικές σακούλες καθαριστηρίου.
5. Χωρίστε τα ρούχα σας ανάλογα με το είδος ή το χρώμα, π.χ τα πουλόβερ ή τα T-shirts ίδιου χρώματος. Αποθηκεύστε τα πουλόβερ σας σε κουτιά για να αποφύγετε τον υπερβολικό όγκο που δημιουργείται βάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο.
6. Βάλτε τα είδη που χρησιμοποιείτε καθημερινά στο ύψος του ματιού και κάτω, και πιο ψηλά αυτά που χρησιμοποιείτε λιγότερο συχνά. *Εάν η ντουλάπα σας δεν είναι αρκετά μεγάλη, θα χρειαστεί να διαχωρίσετε τα εποχιακά σας ρούχα, βάζοντας τα εκτός εποχής σε θήκες, σε μια αποθήκη ή κάτω από το κρεβάτι σας.
7. Οι ζώνες είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη γυναικεία γκαρνταρόμπα, αλλά και, λόγω κατασκευής τους, ένα πολύ ωραίο αξεσουάρ για να γλιτώσετε χώρο. Μπορείτε να τις κρεμάσετε είτε όλες μαζί πάνω σε μια κρεμάστρα-γάντζο, είτε σε μια πολυκρεμάστρα την οποία θα καρφώσετε ή θα στερεώσετε στο εσωτερικό της πόρτας της ντουλάπας.


*Τα ρούχα που δεν σας κάνουν ή που δεν σας αρέσουν, μπορείτε να τα πάτε σε κάποιο κατάστημα για ανακύκλωση .
*Εάν η ντουλάπα σας δεν είναι αρκετά μεγάλη, θα χρειαστεί να διαχωρίσετε τα εποχιακά σας ρούχα, βάζοντας τα εκτός εποχής σε θήκες, σε μια αποθήκη ή κάτω από το κρεβάτι σας.

1 σχόλιο: