Η Google γιρτάζει τα 93 γενέθλια του Saul Bass..

8.5.13

Saul Bass, θεωρείται ο μεγαλύτερος σχεδιαστής που γνώρισε ποτέ το Χόλιγουντ. Συνεργάστηκε με ιερά τέρατα της 7ης τέχνης: Χίτσκοκ, Κιούμπρικ, Σκορτσέζε, Γουάιλντερ, Πρέμιγκερ. Τα λογότυπα μεγάλων αμερικανικών εταιριών που σχεδίασε έγιναν σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής. 


Είναι βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία του Why Man Creates το 1968.
Έγινε ο πρώτος σχεδιαστής αφίσας που το όνομά του μπήκε στους τίτλους συντελεστών. Ήταν το 1954 για την αφίσα της ταινίας Carmen Jones του Πρέμιγκερ.

Μια άλλη ταινία του Πρέμιγκερ, το The Man With The Golden Arm, με το χέρι ενός ναρκωμανούς αλλά και αυτή του Χίτσκοκ, Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων με τους τίτλους που σχηματίζουν ουρανοξύστη, ήταν που τον έκαναν περισσότερο γνωστό.

Είναι ο άνθρωπος πίσω από την αφίσα της Λάμψης, του Κιούμπρικ. Ο θρύλος λέει πως για να δώσει το ΟΚ ο γνωστός σκηνοθέτης, ο Μπας του έδειξε 300 προσχέδια! Μερικά από αυτά εκτίθενται σε έκθεση αφιερωμένη στον Κιούμπρικ.

Ο Σολ Μπας  γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1920 στη Νέα Υόρκη και έφυγε από τη ζωή στις 25 Απριλίου του 1996 στην Καλιφόρνια. Ήταν παντρεμένος με την Ελέιν Μπας και απέκτησαν δυο παιδιά. 

Από: niewsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου