Run Greece

16.5.13

Τα Γιάννενα παίρνουν τη σκυτάλη και δίνουν την εκκίνηση σε έναν νέο θεσμό του ΣΕΓΑΣ. Την Κυριακή 19 Μαΐου το RUN GREECE ξεκινά τη διαδρομή του με αφετηρία την Ηπειρωτική πρωτεύουσα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο ΣΕΓΑΣ έχοντας την υποστήριξη της WIND είναι πανέτοιμοι για τους αγώνες τρεξίματος, που σκοπό έχουν να προβάλλουν τον αθλητισμό και να αναδείξουν την ιδιαίτερη ομορφιά της πόλης. Παράλληλα μέσα από την πρωτοβουλία αυτή θα ενισχυθεί οικονομικά η ΕΛΕΠΑΠ καθώς η Wind θα προσφέρει το ποσό των τριών ευρώ για κάθε δρομέα που θα πάρει μέρος. Το πρόγραμμα του αγώνα και οι σκοποί του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στην ισόγεια αίθουσα του δημαρχείου.
 Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία την οποία στηρίζει ο Δήμος καθώς προάγει τον μαζικό αθλητισμό αλλά και τον στοχευμένο τουρισμό. «Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς η διαδρομή απλώνεται σε καίρια σημεία της πόλης, τα  οποία θα αναδειχθούν μέσα από την παρουσία των αθλητών. Για τη δημοτική αρχή η στήριξη του μαζικού αθλητισμού και η τουριστική προβολή αποτελούν βασικές προτεραιότητες και το αποδεικνύει στην πράξη» τόνισε ο κ. Μπέγκας.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παντελής Κολόκας αναφέρθηκε στις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ότι ο αγώνας αποτελεί σύμβολο συμμετοχής και ευκαιρία να δείξουμε και να αναδείξουμε τις δυνατότητες της πόλης με καθαρές αξίες.
Η WIND αποτελεί τον μεγάλο χορηγό των αγώνων φιλοδοξώντας να φέρει ανθρώπους κάθε ηλικίας κοντά στον αθλητισμό. Ο διευθυντής εταιρικών σχέσεων Γιώργος Τσαπρούνης σημείωσε ότι ο αγώνας θα αποτελέσει ευκαιρία για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Ιωαννίνων ώστε να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο. «Στηρίζουμε αυτή την ευκαιρία ανάπτυξης και ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή κάνοντάς την ταυτόσημη με την προσφορά» ανέφερε κάνοντας γνωστό ότι η εταιρία θα διαθέτει το ποσό των τριών ευρώ για κάθε δρομέα που θα συμμετέχει προκειμένου να ενισχύσει το έργο της τοπικής ΕΛΕΠΑΠ.
«Ο ΣΕΓΑΣ με τη συμμετοχή και τη συνεργασία κι άλλων φορέων ξεκινά έναν μεγάλο αθλητικό θεσμό. Θέλουμε ο θεσμός αυτός να ριζώσει και να μεγαλώσει και να αναδείξει τις πόλεις που τον αγκαλιάζουν», ανέφερε ο κ. Θανάσης Ράπτης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Ηπείρου Κώστας Μάμαλης τόνισε ότι η διοργάνωση του αγώνα στα Γιάννενα αποτελεί χαρά αλλά και ευθύνη. Και είναι ευθύνη γιατί όλοι θα πρέπει να ανταποκριθούν με επιτυχία ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. «Εμείς θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατότητα που έχουμε ώστε να είναι μία πετυχημένη διοργάνωση καθώς εκτιμούμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες προβάλλουν την περιοχή και συμβάλλουν στην ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Μάμαλης.
Τέλος η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Νατάσα Μπέγκα ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη στο δύσκολο έργο της Εταιρείας. «Η ΕΛΕΠΑΠ επιβιώνει χάρη στην αγάπη και την στήριξη της κοινωνίας. Ευχαριστούμε όλους για την αλληλεγγύη τους και τους καλούμε να τρέξουν στον αγώνα, γιατί τρέχουν και για την ΕΛΕΠΑΠ», υπογράμμισε.

*Η έντυπη αίτηση παρέχεται στην ΕΑΣ Ηπείρου, στην Περιφέρεια, το Δήμο, το Πανηπειρωτικό Στάδιο και στο Κεντρικό Περίπτερο της Wind στην πλατεία Πύρρου.

Από: dimotikoradiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου