Vikings

22.6.13

Θα μιλήσω...(!) και θα πω, για μια από τις αγαπημένες μου σειρές, Vikings!!
Όνομα και πραμα! Νομίζω ότι αυτή η σειρά, έχει γραφτεί για μένα, έχει ότι ακριβώς μου αρέσει. Ξεκίνησε τον Μάρτιο και τελείωσε τον Μάιο, για να δει κάποιος αυτή τη σειρά θα πρέπει: 

  • Να του αρέσουν οι μάχες/Vikings
  • Να έχει υπομονή (θέλει "γερά" νεύρα) και 
  • Να με αντέχει κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή, που μιλάω ΜΟΝΟ για το επεισόδιο της Τρίτης. 
  Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τις επιδρομές,
στη  μεσαιωνικής Σκανδιναβία. Επομένως, τα κατορθώματα του θρυλικού Viking οπλαρχηγού Ragnar Lodbrok, το πλήρωμα και την οικογένειά του, τον 13ο αιώνα. Φανταστικές (εν μέρει) ιστορίες που βασίζονται στην παράδοση των Νορβηγών.  Επίσης  προέρχεται από ιστορικές πηγές της εποχής, όπως  της επιδρομή στο LindisfarneΗ σειρά βρίσκεται στην αρχή της εποχής των Βίκινγκς, που χαρακτηρίζεται από την επιδρομή Lindisfarne το 793.
 Στον πρώτο κύκλο βλέπουμε τον Ragnar, ένας νεαρός Βίκινγκ πολεμιστής που λαχταρά να ανακαλύψει πολιτισμούς σε όλη την θάλασσα. Μαζί με τον φίλο του, τον ταλαντούχο τεχνίτη Floki, χτίζει μια νέα γενιά  και αμφισβητεί τον άρχοντα, Earl Haraldson,ένας άνθρωπος που δεν θα επιτρέψει τις επιδρομές στην Αγγλία . Ο Ragnar με την υποστήριξη του αδερφού του Rollo, καταφέρνουν  τις πρώτες επιδρομές των Βίκινγκ στην αγγλική βασίλειο της Northumbria, επιστρέφοντας με πλούσια λάφυρα και με έναν μοναχό, τον Athelstan ως σκλάβος, κερδίζει την εχθρότητα του βασιλιά  και προκαλεί μια σειρά  συγκρούσεων, μέχρι που ο Ragnar τον σκοτώνει και τον διαδέχεται, τότε... 

...Δεν περιγράφω άλλο, να δείτε την σειρά γιατί αξίζει! 


Και για του λόγου το αληθές, ακούστε το soundtrack της σειράς, το οποίο είναι υπέροχο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου