Σπίτι στα Γιάννενα...

22.8.13Κάθε μέρα βλέπω σαν «πηγή επισκεψιμότητας» τις εξής φράσεις: «όλη η αλήθεια για τα Γιάννενα», (ηρέμισε καλέ μου δεν σου κρύβουμε τίποτα), «Φοιτητική ζωή στα Γιάννενα», «Πως περνάνε στα Γιαννενα;» (όταν το είδα αυτό, άρχισα να φωνάζω «ΜΥΚΟΝΟΟΟΟΣ») κτλ. Αποφάσισα να κάνω ένα (ακόμα) αφιέρωμα σχετικά με την εύρεση κατοικίας! 

Να σημειώσω δύο πράγματα, πρώτον δεν είμαι ειδήμον, λεω καθαρά τη γνώμη μου και δεύτερον πριν ψάξεις σπίτι, κάνε μερικές ασκήσεις με τις λέξεις «300», «250» κτλ γτ δεν θα ακούσεις τίποτα άλλο στα Γιαννενα!
 
Αρχικά σε όποια πόλη και να περάσεις, έχουν πολλά να δουν τα μπιρμπιλωτά σου μάτια!  Θα δεις ετοιμόρροπα σπίτια και θα σου λένε «ολοκαίνουργιο μόνο 280e»!


Έπειτα ας χωρίσουμε τα Γιάννενα σε 3 κατηγορίες: «Κοντά στη Λίμνη», «κέντρο» και «προάστια»  


1.        «Κοντά στη λίμνη»: Τα θετικά: Είσαι κοντά στα μπαράκια τις λίμνης, οπότε πάντα θα είσαι 10 λεπτά μακριά από το σπίτι σου και δίπλα απ τα κτελ
                                          Τα αρνητικά: Δεν έχει εκεί κοντά κάποια στάση και συγκεκριμένα η πιο κοντινή είναι στο ρολόι, τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το πρωί του χειμώνα, με τη βροχούλα θα περπατάς 10 λεπτά  για να πας στη στάση (υπολόγισε τα πρωινά μαθήματα), δεν έχει εκεί κοντά κάποιο ΦΘΗΝΟ supermarket ή τουλάχιστον δεν έχεις πολλές επιλογές και έχει τρομερή υγρασία.

2.        « Κεντρο»: Τα θετικά: είσαι κοντά στην αγορά, στις στάσεις,  κάθε φορά θα είσαι το πολύ 10 λεπτά μακριά από το σπίτι (κυρίως το βράδυ), έχεις πιο πολλά super market κοντά σου, δεν έχεις τόση υγρασία (εξαρτάται βέβαια και το σπίτι).
                           Τα αρνητικά: Είσαι μακριά από τη λίμνη, έχει πιο πολύ φασαρία (λόγω κίνησης) και είσαι μακριά από τα κτελ. 

3.        «Προάστια»: συνήθως πολλοί φοιτητές μένουν στην Ανατολή ή Σεισμόπληκτα
                                      Τα θετικά: Έχει πιο ωραία, καινούργια σπίτια και (νομίζω) πιο φθηνά, είναι πιο οικογενειακές περιοχές είσαι κοντά στα ΤΕΙ οπότε μπορείς να πας και με τα πόδια, έχεις κοντά σου στάσεις και super market.

                                   Τα αρνητικά: Είσαι μακριά από όλα, δηλαδή δεν έχει  πολλά μαγαζιά προς τ’ εκεί οπότε αναγκάζεσαι να πηγαίνεις κέντρο (ειδικά το βράδυ) και δίνεις πολλά λεφτά στα μεταφορικά (αστικά, ταξί) αν και πολλοί πάνε με τα πόδια (ήρωες).Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι ανάλογα το σπίτι που θα βρεις, δηλαδή αν βρεις στο κέντρο ένα σπίτι 200αιώνων,  με «φυσικούς» μαύρους τοίχους και οι  πόρτες να κάνουν «κριτσι-κρίτσι»… έχει λίγη υγρασία!

Βασικά κριτήρια για ένα νορμάλ σπίτι είναι:

 • Υγρασία
 • Πόσο παλιό είναι το σπίτι
 • Όροφος
 • Στάση για τη σχολή σου. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί να σου πουν ότι κάτω από το σπίτι σου περνάνε 40 αστικά, το θέμα είναι να περνάει για το Πανεπιστήμιο (το 17 ή 16) ή για το ΤΕΙ (10ή 17) ανάλογα που είσαι.
 • Φθηνά super market (αν είναι γνωστή αλυσίδα ακόμα καλύτερα)
 • Να έχει κίνηση η περιοχή ή αν έχει φοιτητόκοσμο, οικογένειες κτλ
 • Αν είσαι κοντά ή όχι στο κέντρο εξαρτάται που νοικιάζεις, όπως αναφέρθηκα παραπάνω
 • Και αν είναι δυνατό, να δεις τη περιοχή το βράδυ για το πόσο καλά φωτίζεται. 
  Bonus συμβουλή: Πολλές φορές, οι σπιτονοικοκύρηδες πιέζουν τον κόσμο λέγοντας τους, "πρέπει να αποφασίσετε, δεν θα βρείτε αλλού, μπορεί να μου το νοικιάσουν άλλοι το σπίτι από λεπτό σε λεπτό". Μην αγχωθείτε ας το κλείσουν άλλοι κ όπως λέει και ο Ζουγανέλης "Αν ήταν καλό θα το έπαιρναν κι άλλοι" :p  

  Καλή Τύχη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου