Ερχεται Χειμώνας..

30.9.13
Ισως να φταίνε τα βροχερά Γιάννενα, ίσως ο καφές μου, ίσως πάλι και η «ρομαντικούρα» που είδα χθες! 
Ας πιούμε μια γουλιά καφέ και να φιλοσοφήσουμε…

Εδώ και καιρό παρατηρώ γύρω μου (και σε μένα δυστυχώς), τον φόβο των ανθρώπων για αγάπη. 
Όπως πάντα, άρχισα να το αναλύω, «τι  φοβούνται;» τους τρομάζει και μόνο η ιδέα να
φανεί η ευαίσθητη πλευρά τους και να εξομολογηθούν τι νιώθουν, η μόνη (λογική) δικαιολογία που μπορώ να βρω είναι η απόρριψη,  δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό βέβαια, γιατί και μόνο που δεν τολμάς, είσαι ήδη στην απόρριψη και δεν το ξέρεις και το χειρότερο; Είσαι στην «απόρριψη του δειλού» (με μια λέξη: κότα!). Από την  άλλη σκέφτομαι, ότι οι άνθρωπο σήμερα έχουν γίνει μια μάζα δίχως ενδιαφέρον για τους άλλους και μερικές φορές ουτε καν για τον εαυτό τους, κάτι που το διαπίστωσα αρκετά καλά τους τελευταίους μήνες.


Ακόμα μια αιτία είναι η ανασφάλεια: της απειρίας και  της σχέσης Η πρώτη, φταίει ότι  η εποχή μας έχει κάνει, να χάσουμε τη «ρομαντική» μας πλευρά και να είμαστε οι σκληροί που ζητάμε συνεχώς εμπειρίες για τη ζωή νομίζοντας ότι έτσι θα γίνουμε καλύτεροι. Η δεύτερη ανασφάλεια, είναι λόγω κάποια άσχημης εμπειρίας που δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε. 
 
«Αγαπήστε γιατί έρχεται Χειμώνας!»
 
Ακούω από πολλούς φίλους την ίδια ατάκα «είχα καποτε σχέση, πέρασα πολλά και δεν θελω να τα ζήσω ξανά», η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια: Ο κινηματογράφος είναι όπως ο έρωτας: όταν είναι καλός είναι κάτι υπέροχο, και όταν δεν είναι καλός, είναι -πάλι- κάτι ωραίο. (G. Cukor)
Και πάντα κάποιος «μη θετικός» φίλος, θα πει: «και που ξέρω ότι θα είναι αυτό που θέλω;». Φίλε μου, θα ξέρεις ότι είσαι ερωτευμένος όταν δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή πραγματικά είναι πολύ καλύτερο από ό,τι ονειρευόσουν!

Τέλος επειδή πάντα παρομοιάζουν τον έρωτα με τον πόλεμο, όπως δεν πας απροετοίμαστος στον πόλεμο έτσι δεν πας και στην αγάπη, πρέπει πάντα να ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να δώσεις!

 Ας φύγουμε, μέσα σ’ ένα φιλί, για έναν άγνωστο κόσμο. ( Alfred De Musset) 
 


Don't Forget: 

Facebook 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου