"Τι εννοείς αρχίζει η εξεταστική; Μίλα καθαρά!"

5.1.14
Μπήκε και ο μήνας που «παίρνεις στα σοβαρά» τη σχολή, δηλαδή που θα κάτσεις ένα μήνα πριν την εξεταστική να διαβάσεις (ή κάτι που μοιάζει με διάβασμα, τέλος πάντων!). 
Μερικοί, απλά συνεχίζουν την καθημερινή τους συνήθεια, αφού διάβαζαν όλο το εξάμηνο. Άλλοι θα εφαρμόσουν το σύστημα «χαλλλάάρα» και άλλοι μόλις άνοιξαν το ατσαλάκωτο βιβλίο τους!

5 All time classic ατάκες του φοιτητή:

1 «Μωρέ νωρίς είναι ακόμα, άμα τα διαβάσω από τώρα σε ένα μήνα θα τα έχω ξεχάσει!»
2 «Εντάξει δεν θα διαβάσω τώρα. Αύριο όμως, θα ξυπνήσω νωρίς και θα αναπληρώσω το σημερινό διάβασμα»
3 «Θα διαβάσω μόνο τις σημειώσεις»
4 Μετά από ώρα: «… τι μάθημα είναι αυτό;»
5 «Που είναι οι σημειώσεις;»

5  είδη διαβάσματος:

1 Διάβασμα με μουσική: Η αρχική ιδέα ήταν να βάλεις μουσική την ώρα του διαβάσματος… κάπως έτσι καταλήγεις να σολάρεις στον αέρα, με τους Black Sabbath.
2 Βιβλιοθήκη: Ένα –σωστό- διάβασμα μπορεί να γίνει στη  βιβλιοθήκη της σχολής. Εκεί δεν υπάρχει facebook, τηλεόραση,  δεν μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο και επίσης όλοι δουλεύουν οπότε αναγκαστικά θα διαβάσεις και εσύ!
3 Το παρεάτο: Όταν διαβάζεις μόνος σου σίγουρα τα 2/3 του διαβάσματος σου έχουν καταλήξει σε ταβανοθεραπεία! Οπότε μια καλή ιδέα είναι η μελέτη με παρέα, καλά κι αυτό σίγουρα θα καταλήξει σε τεμπελοφιλοσοφία  αλλά το point της ιδέας είναι πως ο καθένας θα μπορεί να διαβάσει το 50% της ύλης και να το εξηγήσει/σημειώσει τα sos στον άλλον!
4 Διάβασμα με facebook, tweeter, instagram, youtube, tv, κινητό και ένα βιβλίο πετάμενο κάπου δίπλα σου!
5 Κάντο σαν βρικόλακας: Το να σε πιάσει ο πόνος, ένα βράδυ πριν την ημέρα που δίνεις δεν βοηθάει και πολύ! Καλύτερα νιώσε τυχερός και δώσε με το σύστημα «τζόκερ».

Οι νόμοι της εξεταστικής:

1 Όταν είσαι πολύ καλά προετοιμασμένος, τότε δεν θα γράψεις καλά (δεν ξύπνησες, άγχος, λάθος μέρα). Αντίθετα όταν δεν δώσεις ένα μάθημα από επιλογή(!) τότε θα πέσουν όλα τα εύκολα!
2 Μετά από ένα 2ωρο διάβασμα, συνειδητοποιείς πως διαβάζεις λάθος βιβλίο!  
3 Αν διαβάσεις από σημειώσεις, θα πέσουν τα sos του βιβλίου. Αν διαβάσεις όλο το βιβλίο θα πέσουν τα sos των σημειώσεων.
4 Ακόμα και αν έχεις κάνει το 99% του βιβλίο σε σκονάκι.. θα πέσει το 1%.
5 Όταν ο φίλος σου αντιγράφει από σένα θα παίρνει μεγαλύτερο βαθμό!


Keep Calm and StudyHard! 

Don't Forget: 
Google+ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου