Υπάρχει ζωή μετά την εξεταστική;

27.2.14
Τελείωσαν τα ψέματα φοιτητή, πέρασε η εξεταστική, κομμένες οι δικαιολογίες του τύπου «Θα το κάνω μετά την εξεταστική!». Μια νέα season αρχίζει για σένα και πρέπει να βάλεις σε μια τάξη τη φοιτητική –χαοτική- ζωή σου.
1 Γίνε εθελοντής, ξέρω αυτά σου τα ‘παν κι άλλοι. Ρώτα, μάθε για διάφορες ομάδες(Φιλοζωική, μουσική, φωτογραφία κα) του πανεπιστημίου και γίνε μέλος. Βοήθησε στη διοργάνωση εκδηλώσεων, να μάθουν κι άλλοι φοιτητές «τι εστί» τέλος πάντων αυτή η ομάδα.

2 Το γιαπί, το πυλοφόρι. Βρες μια δουλεία, δεν εννοώ να αφήσεις τα πάντα και να το ρίξεις στην οικοδομή. Ολοι ξέρουμε πάνω κάτω τις γνωστές φοιτητοδουλειές, προτίμησε κάτι part-time, που θα σε βολεύει και στο πρόγραμμα της σχολής. Σκόπος δεν είναι να πληρώσεις το νοίκι σου αλλά να δημιουργήσεις έναν νέο κύκλο, να νιώσεις την χαρά της –μικρής- ανεξαρτησίας και να αποκτήσεις νέες εμπειρίες.
3 «Μάθε τέχνη κι άστηνε και άμα πεινάσεις πιάστηνε!». Ασχολήσου παραπάνω με τα χόμπι σου, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Αν σου αρέσει η μουσική ψάξε για κάποια μπάντα, ζωγραφική κτλ Επίσης μπορείς να γραφτείς και σε κάποιο γυμναστήριο, καλοκαίρι έρχεται. Σημείωση: η άσκηση: υπολογιστής-ψυγείο-υπολογιστής, δεν έχει αποτελέσματα στο λέω από πρώτο χέρι!
4 Ερωτεύσου. Παρ’  όλου που ο Χειμώνας θεωρείται η «ιδανική» εποχή για σχέση, η Άνοιξη με τις πεταλουδίτσες και τον ήλιο είναι ακόμα καλύτερη. Μη περιμένεις να βρεις τον «έρωτα» σου στην επόμενη γωνία που θα σου ρίξει τον καφέ στη μπλούζα, αυτά γίνονται μόνο στο “Notting Hill”! Αλλά ακόμα και να μην το βρεις, όλη αυτή η διάθεση θα σε διασκεδάσει. 
5 Πειραματίσου μουσικά, ψάξε στο ίντερνετ, σε βιβλία  για εντελώς διαφορετικά είδη μουσικής  jazz, blues,funk, metal, ethnic κα, θα ξαφνιαστείς με τις κατηγορίες που υπάρχουν για κάθε είδος.
6 Οργανώσου. Βάλε ένα πρόγραμμα στη ζωή σου, είτε αυτό αφορά τα μαθήματα της σχολής είτε τον ελεύθερο σου χρόνο. Ένας καλός τρόπος είναι να πάρεις ένα σημειωματάριο και να φτιάξεις το δικό σου ημερολόγιο: Γράψε όλες τις μέρες και σε κάθε μια σημείωσε τι έχεις να κάνεις, να το συμβουλεύεσαι κάθε βράδυ για να τσεκάρεις τι έχεις κάνει και τι σε περιμένει την επόμενη μέρα, ότι δεν πραγματοποίησες το μεταφέρεις την επόμενη μέρα μέχρι να το κάνεις.  
7 Τι θα γίνει επιτέλους με τη σχολή σου; Αν δεν είσαι και πολύ «ενεργός» φοιτητής… φρόντισε να γίνεις, δεν εννοώ ΦΥΣΙΚΑ να πηγαίνεις κάθε μέρα από τις 8. Αλλά βρε παιδί μου όταν ξεχνάς που να στρίψεις για το πανεπιστήμιο, κλάφτα Χαράλαμπε!

Πέρα από τα μαθήματα όμως, έχει τη πλάκα της και η σχολή, προγραμματίζει party (τα πιο ωραία είναι αυτά μέσα στη σχολή), εκδρομές κτλ. 

Don't Forget: 
Google+ 
Facebook 

Για το Mycampus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου