Τα ύστερα του.. Facebook!

11.6.14Καλώς ή κακώς το facebook έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας μας. Είσαι για καφέ, στο μάθημα, στο σπίτι, “διαβάζεις”… σε κάθε περίπτωση πάντως, θα μπεις να τσεκάρεις τα μηνύματα σου και τα status των φίλων σου. Όλοι έχουμε τους κλασικούς φίλους, που όταν βλέπεις τι ανέβασαν, ψάχνεις τρόπους αυτοκτονίας!

1 Ο «Κλάψας»
Στιχάκια, τραγουδάκια, εικονίτσες… οτιδήποτε έχει καρδούλες και λέει δυο σοφά λόγια για την αγάπη, για την κοπέλα του, για την πρώην, για την επόμενη. Τραγούδια με βαθύ νόημα όπως «Γιατί με παράτησες;», «Είσαι η αναπνοή μου» κτλ διακοσμούν την αρχική σου.
«Να τον σβήσω;»: Γιατί όχι; Ακόμα κι αν είναι, κάποιος από τη παρέα σου, δεν φτάνει που στα λέει καθημερινά, θα τον έχεις και στο fb;

2 Ο «+1 και ανταποδίδω»
Κατάλαβες πολύ καλά σε ποια status αναφέρομαι. Εκτός ότι κάθε 3δεύτερα ανεβάζει νέα φωτογραφία και ζητιανεύει μερικά «αρέσκω», έχει το θράσος να ρωτήσει, μήπως θέλει κανένας να κάνει chat μαζί του.
«Να τον σβήσω;»: Φυσικά, δεν υπάρχει χειρότερος. Κατ αρχήν είναι θέμα αξιοπρέπειας, δεν πουλάω κύριε μου τα πολύτιμα “like” μου. Έπειτα δεν σταματάει στα status, τα εισερχόμενα θα πάρουν φωτιά κι εκεί που περιμένεις μήνυμα από άλλον… θα βρεις ένα «+1 και ανταποδίδω»

3 Ο «Φιλόσοφος»
Είναι ο κλασικός χρήστης που ανεβάσει λόγια σοφών, χωρίς να ξέρει το νόημα και τα συνοδεύει πάντα με ρομαντικό φόντο: μερικά τριαντάφυλλά, μια θάλασσα… ή τα minions! 
«Να τον σβήσω;»: Όχι μωρέ, δεν βαριέσαι! Είναι βέβαια υποκατηγορία του «κλάψα» αλλά έχει πλάκα.

4 Η «Μητέρα Τερέζα»
Παλιότερα, μπορούσες να αγοράσει ένα προϊόν που θα βοηθούσες μια οργάνωση. Πλέον, υπάρχουν τα κλασικά status «κάνε like, για να σωθεί…» και καθάρισες απλά με ένα like; Εντελώς τυχαία πρέπει να «σωθεί» στην αντίστοιχη παγκόσμια ημέρα!
«Να τον σβήσω;»: Αν δεν σε κάνει επισήμανση σε ότι ανεβάζει, δεν πειράζει τον κρατάμε.

5 Ο «likeσσος»
Είναι ο νάρκισσος του facebook, αυτός που πατάει “like” στον εαυτό του. Προφανώς θα συμφωνεί με την δημοσίευση του και το like λειτουργεί σαν σφραγίδα!
«Να τον σβήσω;»: Όχι μωρέ, είναι οι πιο ακίνδυνη κατηγορία.

6 Ο «Υπερ-σχεσάκιας»
Έχει σχέση και πολύ καλά κάνει! Όμως, όταν βλέπω κάθε λεπτό καινούργιο check in/ status-δοκίμιο που περιγράφει τι κάνει με το έτερον του ήμισυ, που βρίσκονται και πόσο αγαπιούνται, θέλω να κάνω ανάποδο flikflak!
«Να τον σβήσω;»: Ναι, κολλάμε από τα μέλια! Για το Mycampus
 
Don't Forget: 
Google+ 
Facebook 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου