Αγάπη μου, παλιόγρια...

5.8.14
Εκεί που έχεις συμβιβαστεί με την ιδέα να γεράσεις στη κουνιστή καρέκλα σου, να πλέκεις παρέα με τις 7 σου γάτες (γιατί ως γνωστόν, αυτός που γερνάει μόνος έχει αγκαζέ και 7 γάτες!). Τότε λοιπόν, έρχεται κάτι να σου ταράξει την όλη ηρεμία… θα γνωρίσεις Αυτόν/Αυτήν που θα σου «χαλάσει» τα σχέδια με το έτσι θέλω!

Το ένα φέρνει, τ’ άλλο… και οι δύο τον έρωτα. Αυτός λοιπόν εκτός ότι θα σου χαλάσει τα μελλοντικά σχέδια, αλλάζει και την πολυαγαπημένη σου ρουτίνα! Όχι, πλέον ο γείτονας από απέναντι δεν είναι μια ευχάριστη συνάντηση κάθε πρωί… δεν σε γεμίζει βρε αδερφέ! Η σκέψη σου είναι μονίμως σε άλλα, δεν έχεις όρεξη για τίποτε άλλο, “How can we be lovers?” που λέει και το τραγούδι! 

Κι αφού περάσεις το στάδιο της άρνησης και παραδέχεσαι την σκληρή πραγματικότητα, σου έρχεται στο μυαλό εκείνη η ιστορία: με το μπρόκολο και τον έρωτα. Αποκτάς συνήθειες… που έκανες τότε, την πρώτη φορά. Μηνύματα σορό, τηλέφωνα πολλά, παραληρήματα ( καλή ώρα!) , συχνές έξοδοι και  όλα είναι ροζ και όμορφα!  

Τη συνέχεια ίσως δεν θα μπορούσα να τη περιγράψω, γιατί από εκεί και πέρα είναι διαφορετική. Ίσως ακολουθήσουν ζήλιες, αλλαγές και άλλα "αμαρτήματα"… τότε έρχονται στο μυαλό σου τα λόγια της τιμημένης βραδιάς, που τα κουτσολέγατε και τα κουτσοπίνατε με την φιλενάδα: η αγάπη κατά το ήμισυ ίσως να είναι και το χειρότερο πράγμα, να φαντάζεσαι διαφορετικά την πραγματικότητα, να αφεθείς σ αυτή την εμμονή και όταν έρθει ( που δεν θα αργήσει να έρθει) η ώρα της προσγειώσεις… να εύχεσαι να σου έχει απομείνει η κουνιστή καρέκλα!  
Anyway, όμως επειδή έχω περισσότερες εικόνες από ευτυχισμένα, φιλικά, ζευγαράκια, θα γυρίσω την ζυγαριά στη μεριά της αισιοδοξίας. Με όμορφα ζευγαράκια, που ο καθένας θα τα ζήλευε που τα βλέπεις να κοιτάζονται και να "χαμογελάνε" τα μάτια, να βγαίνουν χεράκι, χεράκι και να είναι ταυτόχρονα καλοί φίλοι και ο ένας το ταίρι του άλλου. Λειτουργούν πάντα με βάση τη λογική γι αυτό και είναι σίγουροι για τον εαυτό τους… τις περισσότερες φορές!

Τέλος του παραληρήματος, αν έπρεπε να βάλω μια ταμπέλα για την «ιδανική» σχέση, σίγουρα θα περιέγραφα ένα ζευγάρι με οικειότητα, που χρειάζεται να πουν λίγα αλλά κατανοούν πολλά, με πάρα πολύ χιούμορ, χωρίς μουρμούρες (τσακωμοί ας υπάρχουν) και σίγουρα να μην ντρέπονται να δείξουν πόσο ερωτευμένοι είναι!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου