Η Pop... της Art.

3.2.15


Η αλήθεια είναι ότι πάντα μου άρεσε η Pop art, με τον καιρό όμως  η ένταση που τη χαρακτηρίζει, το υποβόσκων χιούμορ, ο τρόπος που παρουσιάζει τις δραματικές γυναίκες και η εν γενεί απόρριψη του παραδοσιακού με έκαναν να γοητεύομαι όλο και πιο πολύ.


(Roy
Lichtenstein)

Ας τα πάρουμε από την αρχή, ξεκίνησε στην  Αγγλία την μεταπολεμική περίοδο και έπειτα πέρασε στη "χέρια" της Αμερικής, οπότε δεν μιλάμε για ένα καθαρά αμερικάνικο κίνημα. Από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους της είναι ο
Andy Warhol, Richard Hamilton, Robert Rauschenberg και ο Roy Lichtenstein (αγαπημένος), του οποίου βασικό γνώρισμα ήταν να “παγώνει” με τέτοιο τρόπο την εικόνα ώστε να γίνονται διάφορες υποθέσεις για το τι θα ακολουθήσει ή για το τι προηγήθηκε.


Άλλα χαρακτηριστικά της Pop art είναι τα έντονα χρώματα, τα σχήματα με το μαύρο περίγραμμα, το μυστήριο όπως είναι διάφορες εκρήξεις στο background, οι κουκίδες ράστερ ενώ σε πολλούς πίνακες βλέπουμε γνωστά πρόσωπα (Elvis, Marilyn Μonroe, Αudrey Ηepburn.) και προϊόντα.
Πηγή έμπνευσης τους είναι η καθημερινή ζωή, το συνηθισμένο που  το “μεταφράζουν” σε τέχνη μέσα από  τα περιοδικά, τις διαφημίσεις, τα κόμικς, τον κινηματογράφο. 

                                                                          

(H Marilyn του Andy W. είναι απο τα πιο γνωστά έργα)

  

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλή δουλειά βλέπω να έκανες στους εκπρόσωπους της Pop Art και στο φωτογραφικό υλικό Νατάσα, μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή