Συναισθήματα;

23.5.15
Νομίζω πως δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα από  εκείνο που πνίγεσαι συναισθηματικά. Αν έπρεπε να περιγράψω το συναίσθημα, θα το παρομοίαζα με έναν κόμπο στον λαιμό, ενώ ταυτόχρονα βουτάς στη κινούμενη άμμο…

Όταν αρχίζεις να το  συνειδητοποιείς, καταλαβαίνεις ότι  είσαι εξαρτημένος από κάποιον, από κάποιους. Αυτός ο «κάποιος» μπορεί να είναι ο σύντροφος σου, το αφεντικό σου, η οικογένεια σου. Χάνεις την πίστη στον εαυτό σου και αφού έχεις επενδύσει συναισθηματικά στον «κάποιον», στην ουσία βρίσκεσαι στον έλεγχο του άλλου, που πολύ πιθανό αυτός να μην έχει τη ίδια ανάγκη, για δέσιμο μαζί σου.
Τότε λοιπόν, αργά ή γρήγορα βρίσκεσαι σ αυτό το πνίξιμο, όταν χάνεις ευκαιρίες γιατί δεν τις εγκρίνει, όταν θες να εκφραστείς αλλά «εκείνος» χτίζει τοίχους ανάμεσα σας με αποτέλεσμα να γίνεται συνήθεια και κάθε φορά που θες να μιλήσεις, να σιωπάς και να βουτάς –από μόνος σου- στην κινούμενη άμμο.


Δεν σε δικαιολογώ. Με την συγκατάθεση σου μένεις σε ένα περιβάλλον που δεν δείχνουν σεβασμό. Είναι δικιά σου η απόφαση να αφιερωθείς ολοκληρωτικά σε μια ξένη ζωή, που στα δικά σου "θέλω" κάνει guess star!


Έχεις όνειρα όπως έχουμε όλοι, να δουλέψεις για το αντικείμενο που αγαπάς, να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, να κάνεις ταξίδια… δυστυχώς πολλές φορές δεν μπορούν να μας καταλάβουν αυτοί που θέλουμε. Εκεί, έχεις όμως σύμμαχο τον εαυτό σου και πρέπει να ξεκινήσεις δουλειά… όχι από αύριο, από τώρα! 
Εδώ, σ’ αυτό το στάδιο επιτρέπονται όλα! Επανεξέτασε τα θέλω σου, τις ιδέες σου, απομακρύνσου απ’ όσα σε κρατάνε πίσω, κάνε μια αρχή και βάλε στην λίστα σου με όσα θα σε πάνε πιο κοντά στον στόχο σου.
Πρόσεξε όμως,  βασική προϋπόθεση είναι να μη περιμένεις το χειροκρότημα από  το «εκείνο» και μην το θέτεις σαν στόχο. 
 
«Θα το έκανα, αλλά είναι δύσκολες οι μέρες, έχω φορτωμένο πρόγραμμα»


Δικαιολογίες υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα, όμως ποιος είναι ο σκοπός να ζεις με στιγμές ευτυχίας, ή να προσποιείσαι την ευτυχία; 
Αν στόχος σου είναι τα ταξίδια, ξεκίνα από τώρα να βρεις τον τρόπο και να θέσεις τις προτεραιότητες σου, για να το καταφέρεις.  


Κυρίως, μην μένεις ποτέ με κάτι λιγότερο, από αυτό που πρόκειται να σε κάνει ευτυχισμένο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου