Τσιχλόφουσκα είναι... θα σκάσει!

2.11.15
Μετά από αρκετό καιρό που είχαμε να βρεθούμε οι τρεις μας, αναπληρώσαμε τον “χαμένο” χρόνο, σχεδόν κινηματογραφικά! Στο πάρτι, αφού είχαμε μείνει λίγοι είπαμε να βγούμε στο μπαλκόνι οι τρεις μας να χαζολογίσουμε. Στην πραγματικότητα, ξέραμε πολύ καλά τα νέα του καθενός, απλά έπρεπε να τα συζητήσουμε και επίσημα πλέον.
Η πραγματική μαγεία της στιγμής μας όμως, ήταν η ροή της συζήτησης, η μία κουβέντα αγκάλιαζε την προηγούμενη. Ο καθένας μιλούσε για τα δικά του, ενώ παράλληλα συμβούλευε.

Μου έδωσαν προτεραιότητα- ίσως επειδή είμαι το κορίτσι της παρέας. Συνέχισε μετά ο λιγότερο ομιλητικός, την ώρα που μας μιλούσε για μια κατάσταση που τον απασχολούσε, κατάλαβα πως ήθελε με κάποιο τρόπο να τα λύσει όλα, εκείνη τη στιγμή. «Ένα πρόβλημα είναι, δώσε λίγο χρόνο και θα λυθεί!» του είπα.
Αν πηγαίνεις κόντρα στον άνεμο, θα σε κερδίσει. Θα πρέπει να δέχεσαι τα προβλήματα και να προχωράς μαζί μ’ αυτά, βήμα- βήμα να τα λύνεις με ψυχραιμία. Δεν θα πω πως είναι εύκολο, αλλά ξέρω πως είναι το πιο απλό και  ο πιο ασφαλής τρόπος για να μην μετανιώσω κάποια απόφαση της στιγμής, εξάλλου έτσι θα μπορώ να είμαι και σίγουρη για τις ευθύνες μου, για όποια απόφαση κι αν πάρω.
Η ψυχραιμία είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσουν οι προβληματισμοί και να μην αφήσουν πληγές σε κανέναν. Καμιά φορά, σκέφτομαι τι με απασχολούσε πριν λίγο καιρό και όταν βλέπω πως το ξεπέρασα και λύθηκε αθόρυβα σαν να μην με απασχόλησε ποτέ, είναι μια επιβεβαίωση πως η συνταγή δουλεύει καλά!
Δες το και από την θετική του πλευρά, ένα πρόβλημα στο τέλος θα σου χαρίσει ένα “δώρο”. Αυτό ίσως να είναι, να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου, μπορεί επίσης να σε οδηγήσει γρηγορότερα σε μια κατάσταση. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν αποφεύγεις να δεις τα προβλήματα, δεν θα μάθεις και ποτέ για το “δώρο”.Αν μπορείς να μιλάς ωραία για ένα πρόβλημα, δημιουργείς την εντύπωση ότι το ελέγχεις. Stanley Kubrick.

4 σχόλια:

 1. "Το πρόβλημά μου είσαι εσύ, είσαι εσύ, είσαι εσύ... μονάχα εσύ!" Το δικό σου πρόβλημα, που θα στο τραγουδήσω και live! ; )

  Btw μου αρέσει η στάση σου... όχι κόντρα στον άνεμο... ή όπως λέμε στην οικογένεια "Με τον ήλιο, όχι με τον αγέρα"! Καλημέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μ' όποιον δάσκαλο καθίσεις...
   Πάντως, ανυπομονώ για το πρωινό ξύπνημα με τις "20χρόνια πρωινές επιτυχίες"! :)

   Διαγραφή
 2. Μου άρεσε πολύ η τελευταία φράση αν και νομίζω αποτελεί απόλυτη ψευδαίσθηση.

  Καλημέρα Νατασσάκι <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλώς το κορίτσι!
   Εξακριβωμένο οτι το απόφθεγμα του Kubrick, είναι το κλειδί για να λύσεις κάποιο πρόβλημα!! ;)

   Διαγραφή