Η Σκάλα των Ιωαννίνων...

25.4.16


Απολαμβάνω περισσότερο μια έξοδο, όταν συνδυάζεται με ένα καλό ρόφημα ή ποτό.
Η Σκάλα αποτελεί στέκι από τον πρώτο μήνα που ήρθα στα Γιάννενα. Παίρνω λοιπόν, ως αφορμή τον ανοιξιάτικο καιρό που μας προκαλεί κάθε μεσημέρι για βόλτα και σε μεταφέρω δίπλα στην λίμνη, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές. Τόσο η ποιότητα των ροφημάτων όσο και η ατμόσφαιρα του μαγαζιού σε κάνουν να το λατρέψεις, από τη πρώτη στιγμή!

Εξωτερικά και εσωτερικά επικρατεί ένας συνδυασμός πέτρας και ξύλου που το κάνει να μοιάζει γραφικό, ρέτρο σπίτι.
Όταν μπεις, αντιλαμβάνεσαι αμέσως την ζεστασιά της ατμόσφαιρας. Δεν θα σου πω, πως σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, έχει μια μοναδική μίξη νεανικού-ρετρό, ίσως αυτός είναι και ο λόγος που σε κατακτά αμέσως!
Είναι αρκετά ευρύχωρο μαγαζί, χωρίζεται σε δυο μεγάλους χώρους και έναν μικρότερο. 
Θα πιάσεις τον εαυτό σου να χαζεύει την διακόσμηση: το πιάνο, τα ξύλινα έπιπλα, τις αφίσες στους τοίχους: από πάρτι, παραστάσεις και live που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο.
Τον χειμώνα επιλέγω πάντα να κάθομαι μπροστά από το τζάκι, ακούγοντας blues, jazz, swing ή rock και δοκιμάζοντας ένα διαφορετικό τσάι ή σοκολάτα -ακόμα και ένας λάτρης του καφέ δεν μπορεί να αντισταθεί στην μεγάλη ποικιλία γεύσεων.
Τα καλοκαίρια από την άλλη, αν και διαθέτει τραπέζια έξω, η καλύτερη γωνιά για μένα είναι στο παράθυρο. Εδώ θα σου πρότεινα, να δοκιμάσεις κάποιο σπιτικό ρόφημα τους ή γλυκό. 

Καταφέρνει πάντα να σταματάει τον χρόνο, έτσι έχεις ένα διάλλειμα από την υπόλοιπη μέρα, σε ένα όμορφο περιβάλλον. Όπως έχω ομολογήσει και στο παρελθόν, εκεί έχω κάνει τις πιο όμορφες κουβέντες και έχω να σου διηγηθώ ιστορίες από κάθε έξοδο μου.Οι φωτογραφίες του άρθρου, είναι απο τη σελίδα: Skalabarcafe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου