Η Παιδικότητα, τα Μποά και το "Tainted love"

17.9.16

Μου είναι αρκετά δύσκολο να περιγράψω τι σημαίνει παιδικότητα. Για την ακρίβεια θα προτιμούσα να σου δείξω το παιδί που κρύβω μέσα μου. Σίγουρα δεν είναι παλιμπαιδισμός και ανωριμότητα. Η "ενήλικη" παιδικότητα, κρύβει μια ασταμάτητη φαντασία, ειλικρίνεια, αυθορμητισμό, αισιοδοξία, παράλληλα με την ωριμότητα της κάθε στιγμής.
Έχουμε ξεχάσει να φανταζόμαστε, μας έχουν βάλει ή... καλύτερα, έχουμε μπει από μόνοι μας, σε ένα καλούπι σκέψης που αντιδρούμε σύμφωνα μ’ αυτό. Νομίζουμε ότι έχουμε φαντασία, στην πραγματικότητα όπως τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ούτε το χρόνο, ούτε την «τροφή» για να την αναπτύξουμε.
Σε ένα πείραμα ζητήθηκε από μερικούς ενήλικες να σκεφτούν πόσες χρησιμότητες έχει ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Τα αποτελέσματα με άφησαν άναυδη, όχι μόνο ο αριθμός των απαντήσεων ήταν περιορισμένος αλλά οι απαντήσεις ήταν όλες παρόμοιες.

Σε μια πόλη με πολλούς "καθώς πρέπει" ανθρώπους, υπάρχουν μερικοί που πάντα καταφέρνουν να "ξυπνάν" το παιδάκι – Νατάσσα και να το αποτυπώνουν στις φωτογραφίες. Ίσως γιατί και οι ίδιοι είναι πάντα ένα μεγάλο παιδί.Μια φορά και ένα καιρό  ένα μικρό κοριτσάκι, ντυνόταν παριζιάνα, έβαζε τα μποά της, έμπαινε στη ντουλάπα και με το σύνθημα της αδερφής, έβγαινε για να τραγουδήσει  Soft Cell.


photos: Zetapapdo


1 σχόλιο:

  1. Κλαίωωωω! Θα το βρω μια μέρα το βίντεο ντοκουμέντο! Και τότε στρουμφάκι δε θα μου γλιτώσεις... χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή