Φωτογραφίζοντας την Aela..

8.9.13
Όταν ανακάλυψα την Aela Labbe, πριν έναν χρόνο περίπου, δεν θα το κρύψω, με κατέβαλε απίστευτα αυτή η θλίψη που πλημμύριζε τα κατασκευασμένα πορτραίτα παιδιών που φωτογράφιζε. Καθώς, όμως, άρχισα να εθίζομαι στο έργο της, (έχει μπει στην πεντάδα με τους αγαπημένους μου πλέον φωτογράφους) λάτρεψα την σκοτεινή, αντισυμβατική και μυστήρια πλευρά της παιδικής ηλικίας που προβάλει. Δοκιμάζοντας πολλές φορές ακόμα να δω τις φωτογραφίες της, τα παιδιά σε παγιδεύουν με την στάση του σώματός τους, (TO χαρακτηριστικό της Aela) σε κάνουν να νοιώσεις πως είσαι μια αιθέρια ύπαρξη δίπλα τους, μέσα στην ίδια την φωτογραφία.

Στην υπόλοιπη δουλειά της τώρα, χρησιμοποιεί γυναίκες-μοντέλα οι οποίες ηλικιακά βρίσκονται λίγο μετά στην εφηβεία. Σε πολλά πορτραίτα τους θα δείτε την αφύσικη στάση των χεριών και του λεπτεπίλεπτου κορμού τους. Τα δεμένα χέρια και η καμπουριασμένη πλάτη μαρτυρά τον εγκλωβισμό μέσα σε σκέψεις και σε σκοτεινές φαντασιώσεις.


Πρόσφατα η Aela με τον μαγευτικό φακό της επισκέφτηκε την χώρα μας και συνεργάστηκε με την Μελεντίνη, μια εκπληκτική μουσικό με μαγική φωνή που έκανε την εμφάνιση της πριν λίγο καιρό στο καλλιτεχνικό κύκλο. Το αποτέλεσμα εκρηκτικό. Η Μελεντίνη είχε ακριβώς ότι ήθελε να τραβήξει ο φακός της Labbe, ένα λεπτεπίλεπτο σώμα, κατασκευασμένα μαγκωμένο και παγωμένο, που ωστόσο, εξέπεμπε ένα μουσικό ανεπαίσθητο ρυθμό. Η ροή του φακού της Aela ακολούθησε πολύ φυσικά την μουσικό καθώς , η φωτογράφος όντας χορεύτρια η ίδια, πιστεύει και κάνει πραγματικότητα στην δουλειά της πως φωτογραφία, χορός και μουσική είναι στοιχεία δεμένα μεταξύ τους…

 Υ.Γ. ζηλέψτε την vintage και παλαιική της ματιά όχι μόνο στις φωτογραφίες της αλλά και στην συλλογή της από αντικέ αντικείμενα και έπιπλα. 

 

 Mata ChaosQueen

1 σχόλιο: